Sposób przygotowania

Wykonanie masy serowej: Twaróg zmielić i odstawić. Jajka zmiksować z margaryną ,śmietaną i cukrem. Do gładkiej masy dodać zmielony ser i na koniec mąkę ziemniaczaną. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy ajerkoniak,a do drugiej stopioną i ostudzoną czekoladę. Masy wymieszać i odstawić. Wykonanie ciasta: Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami.Masę wymieszać z mąką ,kakao,olejem i proszkiem do pieczenia .Cisto podpiec w średniej wielkości blaszce.Piec przez 10 minut w 160 stopniach. Na podpieczony spód wyłożyć i wyrównać ciemną masę ,a na górę jasną masę.Pieczemy przez ok. godzinę czasu w 160 stopniach. Ostudzone ciasto polać rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i wymieszaną z masłem.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jest boski! nigdy sie jeszcze z takim przepisem nie spotkałam - do wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    godne uwagi
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne smaki
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy przepis
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale bajeczny, daj kawałek :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !