Sposób przygotowania

Mleko podgrzać z margaryną ,olejem i wlać do miski .Dodać cukier ,drożdże ,jaja z żółtkami i przesianą mąkę. Całość zmiksować mikserem z odpowiednimi końcówkami(spirale).Jak powstanie jednolite ciasto ,przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na ok. 30 minut.Większą połowę przełożyć do średniej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia .Rozłożyć po cieście roztartą marmoladę i przykryć pozostałą częścią ciasta. Wiórki ,mąkę ,cukier i margarynę rozetrzeć palcami ,aby nie było grudek. Kruszonkę posypać na cieście i wstawić do piekarnika.Piekarnika wcześniej nie nagrzewamy ,wstawiamy do zimnego,nastawiamy temperaturę 160 stopni i pieczemy przez ok. 40 minut od nagrzania się piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie drożdżowe to lubię..
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne są drożdżoki mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    I tym sposobem naszła mnie ochota na drożdżowe ciasto... Pycha!
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię ciasta drożdżowe, to wygląda pysznie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !