Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 1/2 szklanki
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
ocet winny 1 łyżka
sos sojowy do smaku
kiełki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z papryką

Jajka i mleko zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem czosnkowym. Jajka usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Nie mieszać. Patelnię przykryć. Paprykę i cebulę pokroić w paski. Ocet wymieszać z solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodać oliwę z oliwek. Na talerzu kladziemy paprykę z cebulą, na to kiełki. Masę jajeczną pokroić w prostokąty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.06.2012 19:15
ciekawie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak