Sposób przygotowania

Jajka należy wymieszać zmlekiem, mąką i solą do smaku. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, kiełbasę, ogórka i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy na rozgrzane masło masę jajeczną. Smażymy omlet aż jajka się zetną po czym skłądamy na pół i przewracamy na drugą stronę. Środek będzie lekko ścięty.
Z podanych skłądników wyjdą dwa duże lub trzy mniejsze omlety. Gotowy można polać ketchupem i posypać pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ppppycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry omlet.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !