Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z cebulą i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mleko 1 łyżka
mąka 1 łyżka
soli szczypta
masło do smażenia
suszona kiełbasa 1/2 pętka
cebula 1/2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
papryka marynowana 2 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z cebulą i kiełbasą

Jajka należy wymieszać zmlekiem, mąką i solą do smaku. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, kiełbasę, ogórka i paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy na rozgrzane masło masę jajeczną. Smażymy omlet aż jajka się zetną po czym skłądamy na pół i przewracamy na drugą stronę. Środek będzie lekko ścięty.
Z podanych skłądników wyjdą dwa duże lub trzy mniejsze omlety. Gotowy można polać ketchupem i posypać pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.11.2013 17:31
Dobry omlet.
pioge7 18.03.2012 17:14
ppppycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak