Sposób przygotowania

1. Na patelni rozgrzewamy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy ją solą i podsmażamy. Gotową przekłądamy do garnka.
2. Na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek. Zdejmujemy go z patelni i przekąłdamy do cenuli.
3. Kiełbasę kroimy w półplasterki i również smażymy. Powinna się dobrze podsmażyć. Przekładamy ją do garnka z resztą usmażonych składników.
4. Garnek stawiamy na małym gazie. Dodajemy posiekane ogórki, osączoną z zalewy fasolę i pokrojoną w kostkę cukinię. Wszystko dusymy do miękkości.
5. Kiedy warzywa będą miękkie doprawiamy dolą, sporą ilością świeżo mielonego pieprzu i bazylią. mieszamy i pozostawiamy na pięć minut na ogniu. Gotowe.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pysznie wygląda :-) musi być naprawdę smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczne to.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !