Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
kukurydza 1 puszka
por (biała część) 1
mielonka tyrolska 30 dag
majonez 300 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, ostudzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Mielonkę pokroić w drobną kostkę, a pora w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.03.2012 09:34
smaczna
teresa18 18.03.2012 18:24
apetyczna
Paweł10 18.03.2012 16:34
jadłem taką, jest pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak