Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARMELÓWKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko zagęszczone słodzone 2 puszki
mleko 0,5 szklanki
wódka 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: KARMELÓWKA

Puszki mleka słodzonego gotować przez około 2 godziny. Trzeba uważać żeby puszki były cały czas zanurzone w wodzie, żeby nam puszeczki nie wybuchły.
Wystudzić puszki z karmelem. Do karmelu dodać wódkę i mleko do smaku. Jeśli ktoś lubi mocniejsze trunki to mleko jest zbędne. Schłodzoną karmelówkę można ozdobić bitą śmietaną.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 02.07.2013 23:00
Trzeba wypróbować ;)
Goya 11.02.2013 14:23
super
Botwinka 09.01.2013 22:48
super
Angelika10 17.08.2012 00:03
fajna
Papryczka 11.06.2012 17:51
dla mnie super
Miki 08.06.2012 11:11
super
smakowita 29.05.2012 08:55
a teraz idziemy na jednego ;) !
gacopierz23 28.05.2012 16:55
dobre %
Norgiusz 17.05.2012 07:24
swietna%
AgaS10 13.05.2012 19:32
%%%%%%:)
zdzichu 09.05.2012 10:54
super
maciek7 03.05.2012 19:41
pycha
Andysz 02.05.2012 08:35
super!;)
Dorian 01.05.2012 08:43
ekstra
ankaryba 30.04.2012 13:45
super!!!
edi 29.04.2012 21:17
pyszne:) taka krówka:)
edi 29.04.2012 21:17
pyszne:) taka krówka:)
andrew1 22.04.2012 10:44
super daje czadu ,lepsze od mleka
Dorota37 30.03.2012 16:04
super
teresa18 18.03.2012 18:37
doskonałe
Paweł10 18.03.2012 16:35
pyszne :-) idealny deser na niedzielne popołudnie
Karolcia12 18.03.2012 16:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak