Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe kotlety z gęsiny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z gęsi 1
jajko 1
czosnek ząbki 10 szt
pieprz
sól 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe kotlety z gęsiny

Kroki postępowania

1
Pierś z gęsi dzielimy na cienkie fileciki i rozbijamy je tłuczkiem. czosnek obieramy i rozgniatamy, dodajemy do niego sól i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Czosnkowe kotlety z gęsiny foto
2
Rozgniecionym czosnkiem smarujemy po jednej stronie każdy z kawałków mięsa, po czym doprawiamy je grubomielonym pieprzem kolorowym.
Krok 2 - Czosnkowe kotlety z gęsiny foto
3
Kotleciki panierujemy w sposób tradycyjny, czyli w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy po obu stronach na rumiany kolor i podajemy do obiadu
Krok 3 - Czosnkowe kotlety z gęsiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 20.03.2012 10:09
mięso jest nadzwyczaj miękkie i delikatne, smaczniejsze od wieprzowego, a smaży się tyle samo co tradycyjne schabowe :)
MAR3STA 20.03.2012 09:04
a czy takie mięsko jest kruchutkie po usmażeniu? Nigdy nie jadłam gęsiny a bardzo jestem ciekawa czy szybko się smaży?
freekate 19.03.2012 06:56
jakoś zawsze omijałam gęsinę, chyba wreszcie się skuszę :)
sylwia / sytofala 18.03.2012 19:46
uwielbiam gęsinę :)
Beatris 18.03.2012 19:26
Z chęcią bym ich skosztowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak