Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić je na 2 nierówne części: 2/3 i 1/3 i włożyć do lodówki na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do ok. 210 stopni C. Prostokątną blachę o wymiarach 42x25 cm lekko natłuścić. Większą bryłkę ciasta rozwałkować, wyłożyć nim formę, ułożyć na cieście jabłka i zapiekać ok. 25 minut. Ubić pianę z białek z dodatkiem cukru, rozłożyć na jabłkach, a na nią zetrzeć na tarce do jarzyn resztę ciasta. Ponownie wstawić do piekarnika na 20 minut. Upieczone ciasto pokroić na kwadraty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jakiej wago kostka masła bo są teraz różne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    250 g.
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    z pianką! mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    apetycznie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Uwielbiam szarlotkę:))chociaż z rodzynkami jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !