Sposób przygotowania

Formę do pieczenia wysmarować margaryną i na dnie ułożyć warstwę herbatników. Ser zemleć. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w kostkę i rozłożyć na herbatnikach. 4 żółtka i 1 jajko utrzeć z cukrem i, nadal ucierając, dodawać porcjami na przemian ser, olej oraz mleko, a na końcu proszek budyniowy. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Masę wylać na brzoskwinie. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec ok, 60 minut. Polać polewą czekoladową i udekorować wiórkami kokosowymi,

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    super wygląda :-) pyszny deser na niedzielne popołudnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    przepyszne kosteczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ależ apetyczny! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Świetne :)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    wow! aż mi ślinka leci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczny!!! uwielbiam serniczki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    wg. mnie najlepsze ciasto na świecie :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ależ ten sernik jest apetyczny. Wygląda na puszysty i lekko wilgotny. Doskonały!
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    z chęcią bym taki zjadła :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    pięknie wyrósł:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !