Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
natka pietruszki 1 sztuka
majonez 1 słoik
masło 1 łyżka
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pieczarkami

Jajka ugotowane na twardo ostudzić w wodzie i obrać, potem i przekroić na pól wzdłuż jajka i wydłubać żóltka.
Umyte i pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle i smażyć do momentu odparowania wody. Następnie ostudzone pieczarki rozgnieść z żółtkami, łyżką majonezu, drobno posiekaną pietruszkę. Do smaku należy doprawić solą i pieprzem. Napełniać nadzieniem połowki jajek. Można dekorować np majonezem i natką pietruszki wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 02.05.2012 11:57
pycha
marta34 20.03.2012 10:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak