Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z farszem ryżowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ryż 80 dag
curry szczypta
białe wino 150 ml
pieczarki 4 duże
groszek mrożony 10 dag
serek topiony 1 trojkącik
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z farszem ryżowym

Cebulę posiekaną usmażyć na oleju. Dodać ryż i curry i podlać winem. Pieczarki obrać, wyciąć nóżki. Bulion i resztkę wina zagotować razem z pieczarkami. Wyciągnąć pieczarki po kilku minutach wyjąć i do wywaru dodać serek. Zrobić sos. Przyprawić. Do ryżu dodać groszek. Przygotowanym farszem wypełnić pieczarki. Można podgrzać całość w mikrofalówce. Podawać polane sosem. bardzo dobrze smakuje z kurczakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.05.2012 07:46
jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak