Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z Łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
majonez 2 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z Łososiem

Na dwie osoby:

70g łosoś wędzony norweski
2 łyzki majonez
3 jajka
1 plaster cytryny


Jajka gotujemy na twardo-studzimy,obieramy i płuczemy.
Łososia kroimy na mniejsze części i wkładamy do blendera.Dodajemy majonez i wyciśniety sok z cytryny i wszystko blenderujemy na gładką masę.Przekrojone na pół wzdłuż jajka układamy na talerzyku żółtkiem do góry i na każdą połówkę nakładamy masę łososiową.Dekorujemy wg.własnego pomysłu i podajemy :-)

Nic nie solimy bo łosoś sam w sobie jest słony.Mozna ewentualnie sobie popieprzyć ale to też niekoniecznie ....

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

evita0007 11.05.2012 11:57
Dzieki laseczki :-)
Justyna28 23.03.2012 21:39
uwielbiam je
gusia1000 21.03.2012 21:59
Tylko takie robić na święta wielkanocne, które już za pasem.
cris04 18.03.2012 18:50
Wyglądają jak zwykle bardzo apetycznie.
iziona 18.03.2012 18:20
Cudowne !! zjadłabym nawet zdjęcie:)
SmacznaPyza 18.03.2012 14:56
bardzo pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak