Sposób przygotowania

Na dwie osoby:

70g łosoś wędzony norweski
2 łyzki majonez
3 jajka
1 plaster cytryny


Jajka gotujemy na twardo-studzimy,obieramy i płuczemy.
Łososia kroimy na mniejsze części i wkładamy do blendera.Dodajemy majonez i wyciśniety sok z cytryny i wszystko blenderujemy na gładką masę.Przekrojone na pół wzdłuż jajka układamy na talerzyku żółtkiem do góry i na każdą połówkę nakładamy masę łososiową.Dekorujemy wg.własnego pomysłu i podajemy :-)

Nic nie solimy bo łosoś sam w sobie jest słony.Mozna ewentualnie sobie popieprzyć ale to też niekoniecznie ....

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo pyszne jajeczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudowne !! zjadłabym nawet zdjęcie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Wyglądają jak zwykle bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko takie robić na święta wielkanocne, które już za pasem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    uwielbiam je
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Dzieki laseczki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !