Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 50 dag
miód 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy 2

Truskawki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Zasypać cukrem i odstawić pod przykryciem do następnego dnia. Owoce doprowadzić wolno do wrzenia. Gotować, mieszając, aż dżem uzyska odpowiednią gęstość. dodać miód i sok z cytryny, wymieszać. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak