Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuleczki ryżowe z sosem jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
cebula 1 szt
curry 1 szczypta
Kmin rzymski mielony Prymat szczypta
mięta świeża siekana 4 gałązki
cytryna 1 szt
jogurt naturalny kubeczek

Przepis i sposób przygotowania na: kuleczki ryżowe z sosem jogurtowym

Cebulę posiekać w kosteczkę, usmażyć na złoty kolor. Wsypać do niej suchy ryż i smażyć chwilkę. Zalać niecałym litrem wody i gotować, aż ryż wchłonie wodę. Ryż przyprawić solą i pieprzem, curry i kminem. Dodać 4 łyżki mąki i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Miętę posiekać i wymieszać z jogurtem. Dodać skórkę z cytryny. Z masy ryżowej ulepić kuleczki. Kulki można dodatkowo podsmażyć na oliwie z oliwek. Sos podawać osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 16.06.2012 09:21
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak