Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryz brązowy z brokułem i kiełbasa swojską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa swojska 10 dag
ryż brązowy 1 szkl
brokuł 1 szt
koperek
masło 1 łyżeczka
por 1 szt
fasola biała 3 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryz brązowy z brokułem i kiełbasa swojską

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Pora kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy na patelni na masełku .Kiedy por zmięknie dodajemy do niego pokrojona w półplasterki kiełbasę a następnie ugotowanego brokuła pociętego na mniejsze różyczki .Mieszamy lekko dodajemy ryż odsączoną fasolę .Mieszamy lekko. Doprawiamy solą ,pieprzem i wyciśniętym ząbkiem czosnku .Doprawiamy do smaku przyprawą w płynie . Podajemy na ciepło ozdobione koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 19.03.2012 06:39
fajne
jolita 19.03.2012 06:39
fajne
Kasiax18 18.03.2012 21:40
mniam...
stokrotka 18.03.2012 11:59
super
iwa643 18.03.2012 09:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak