Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastko francuskie z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
żółtko jajek 1 sztuka
masło 1 łyżka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastko francuskie z serem

Ser, żółtko, masło i cukier waniliowy miksujemy na jednolitą masę
Z ciasta francuskiego wycinamy 12 prostokątów.
Piekarnik nastawiamy na 180*C
Na połówce prostokąta nakładamy łyżeczką masę serowa i każdy prostokąt zamykamy druga połówką. Dociskamy widelcem brzegi. Wierzch ciastek nacinamy nożem
Wkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy 15 -20 minut Do momentu aż będą złociste.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł10 07.07.2012 12:02
jakie pyszne :)
eeee 24.05.2012 12:02
Uwielbiam
Margo1 04.05.2012 16:07
super
Margo1 04.05.2012 16:07
super
czekoladka_m 02.05.2012 21:07
Chętnie przechrupałabym teraz takie ciasteczko:)
eeee 13.04.2012 16:22
mniam
treonina 18.03.2012 12:59
ale świetne!
Kamila/kami007 18.03.2012 10:03
fajne
leonkot 18.03.2012 08:59
fajny pomysł na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak