Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 szt
marchew 1 szt
ziemniak 5 szt
śmietanka 12-procentowa 1 szt
udko
sól
przyprawa w płynie
natka pietruszki
masło 1 łyżka
makaron nitki 2 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z pieczarkami

W garnku z woda gotujemy udko . PO ok 15 min dodajemy pokrojone ziemniaki i starta marchewkę . Doprawiamy solą gotujemy do miękkości . Między czasie pieczarki siekamy dosć drobno i podsmażamy je na maśle następnie dodajemy do garnka z zupa .Zagotowujemy .Dodajemy makaron nitki . Gotujemy ,doprawiamy przyprawa w płynie ,pieprzem .Zaciągamy śmietana i dodajemy posiekana natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 18.03.2012 07:51
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak