Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście wg Ilony

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
sól do smaku
jaja 2 sztuki
mąka 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mleko 150- 200 ml
sok z cytryny do smaku
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście wg Ilony

Filety z dorsza kroimy na porcje. Przygotowujemy panierkę łącząc ze sobą mleko, mąkę, bułkę tartą, jajka. Porcje ryby oprószamy solę pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie panierujemy i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na złoty kolor. Musimy uważać, żeby dokładnie panierować każdą z porcji, wówczas ryba będzie ładnie wyglądała na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.01.2014 09:16
apetyczna rybka
Seba 15.11.2013 10:35
smaczna rybka
IKrakowianka 23.05.2013 19:21
apetyczna :)
Iwusia 05.06.2012 23:44
wygląda smakowicie
MAR3STA 14.05.2012 17:52
pyszna propozycja
forgielka 20.03.2012 14:12
super
Agiatis 18.03.2012 08:47
fantastycznie podana!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak