Sposób przygotowania

Przygotować kawę z ekspresu, wystudzić i połączyć z likierem.Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do jajek dodać serek mascarpone i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. W prostokątnej foremce ułożyć na dnie pojedynczą warstwę biszkoptów, które wcześniej należy namoczyć na moment w kawie z likierem - muszą być zwilżone, ale nie nasiąknięte za bardzo. Na biszkopty wykładamy ok. 1/3 masy, na to znowu nasączone biszkopty, na to porcję masy, znowu biszkopty i ostatnia warstwa masy. porcja masy, znowu biszkopty i ostatnia warstwa masy.
Przygotowany deser przykryć dokładnie folią spożywczą i wstawić na min. 2-3 godz. do lodówki. Przed podaniem wierzch posypujemy równomiernie kakao lub wiórkami czekolady.Podawać schłodzony.

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !