Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pod pierzynką z musztardy francuskiej

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
Musztarda francuska Prymat 1 słoiczek
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pod pierzynką z musztardy francuskiej

Kroki postępowania

1
Filety z dorsza dzielimy na porcje. Z 1 kg wychodzi ich około 5. Każdą z porcji oprószamy delikatnie solą, pieprzem oraz mieszanką przypraw do ryb. Odstawiamy na 30 minut.
Krok 1 - Dorsz pod pierzynką z musztardy francuskiej foto
2
Następnie porcje ryby skrapiamy sokiem z cytryny. Wierzch smarujemy musztardą francuską.
Krok 2 - Dorsz pod pierzynką z musztardy francuskiej foto
3
Tak przygotowaną rybę zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Dorsz pod pierzynką z musztardy francuskiej foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Dorsz pod pierzynką z musztardy francuskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.03.2013 23:29
wygląda super
pacpaw 10.12.2012 19:16
przepis uniwersalny pokazujący jak za pomocą jednego składnika można nadać nowy smak i stworzyć inne danie. Pomysł na zastosowanie musztardy ,podobnie jak poprzedni z chrzanem jest godny uwagi
Iwusia 26.07.2012 22:41
smakowicie
Katarzyna/kate1980 21.06.2012 22:01
w sam raz na jutrzejszy obiadek
Agnieszka_B 18.03.2012 15:14
Znakomicie się prezentuje... A ja w dodatku uwielbiam musztardę francuską:)
suzana 18.03.2012 09:36
rewelacja
dwa pokoje z kuchnią 18.03.2012 08:03
musi być smaczne
dwa pokoje z kuchnią 18.03.2012 08:03
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak