Sposób przygotowania

KURCZAKA DOKŁADNIE PŁUCZEMY, OSUSZAMY I NACIERAMY SOLĄ I PIEPRZEM W ŚRODKU I NA ZEWNĄTRZ. ODSTAWIAMY NA GODZINĘ W CHŁODNE MIEJSCE.JAJKA WBIJAMY DO MISKI, DODAJEMY ŚMIETANĘ I MUSZTARDĘ . DOKŁADNIE MIESZAMY.ROBIMY FARSZ: MIESZANKĘ WARZYWNĄ ROZMRAŻAMY OSĄCZAMY Z WODY NA SICIE.CEBULĘ DROBNO SIEKAMY.Z KROMEK BUŁEK ODKRAWAMY SKÓRKĘ MIĄŻSZ KROIMY W NIEWIELKĄ KOSTKĘ. DO MASY JAJECZNO ŚMIETANKOWEJ DODAJEMY OSĄCZONĄ MIESZANKĘ WARZYWNĄ, CEBULĘ I BUŁKĘ ORAZ NIECO SOLI I PIEPRZU DO SMAKU I DOKŁADNIE MIESZAMY. KURCZAKA NADZIEWAMY FARSZEM ZSZYWAMY NICIĄ. UKŁADAMY W WYSMAROWANEJ OLEJEM BRYTFANIE I PIECZEMY OK.1,5 GODZ. W TEMP. 200 C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lepiej faszerować wyluzowanego kurczaka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    może być dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Damian10

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !