Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muchomorki i wesołe zajączki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
pomodory małe 3 szt
majonez tradycyjny 1 łyżeczka
liść pora 1 szt
szczypiorek do dekoracji
rzeżucha do dekoracji
Goździki całe Prymat 8 szt
jajka przepiórcze 1 szt.
papryka czerwona 1 (pokrojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: muchomorki i wesołe zajączki

Jajka ugotuj na twardo,ostudź,obierz ze skorupek.Z 4jaj kurzych i przepiórczego odetnij końce.Jajka ustaw na płaskim talerzu.Pomidory umyj,wytrzyj,z każdego odkrój czapeczkę.Pomidory i czapeczki ułóż na przygotowanych jajkach.Na pomidorowych kapeluszach zrób kropki z majonezu.Pozostałe jajka ustaw w obręczach na serwety.Z liścia pora wycinaj zajęcze uszy,wciśnij je w napięcia na górze jajek.Z goździków zrób zajaczką oczy,nosy,z kawałeczków papryki,a wasy ze szczypiorku.Talerz udekoruj rzeżucha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 17.03.2012 22:38
niesmacznie trafić na goździka - lepiej oczki zrobić z czegoś bardziej jadalnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak