Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1000 g
łopatka bez kości 300 g
wino 100 g
cebula 3 szt
grzyby suszone 100 g
boczek 300 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę płukamy kroimy, wrzucamy do garnka zalewamy winem.W między czasie zabieramy sie za mięso,kroimy w kostkę obsmażamy razem z cebulą.Gdy mięso sie podpiecze wkładamy je do kapusty.Do całości wrzucamy suszone grzyby podlewamy winem mieszamy doprawiamy wg uznania musztardą,miodem,solą,pieprzem,ziele ang,liśc laurowy, dusimy bigos długo :) dodajemy pomidory.Czym dłużej się dusi tym jest lepszy :D

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.10.2010 08:37
Bigos i zapachniało świętami .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak