Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
kukurydza w puszcze 1 opakowanie
majonez 1 łyżka
natka pietruszki
sól
pieprz
tuńczyk w sosie własnym 1 opakowanie
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka na szybko

Na początku gotujemy ryż, osobno gotujemy 2 jajka na twardo. W tym czasie kroimy cebule w drobną kosteczkę i natkę z pietruszki.Po ugotowaniu jajek zalewamy je zimną wodą,obieramy i kroimy w kostkę.Odsączamy od wody, oleju tuńczyka i kukurydze. Następnie wszystko wsypujemy do miski, salaterki, dodajemy majonez sól, pieprz do smaku i mieszamy. Przed podaniem najlepiej włożyć do lodówki,aby się schłodziła. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak