Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 Bit

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Puszka masy krówkowej 1 opk
duże opakowania herbatnikó 2 opk
mleko 500 ml
śmietana 30% 500 ml
żelatyn 3 łyżeczki
tabliczka czekolady(do oprusze
cukier 1 łyżeczka
krem do karpatki

Przepis i sposób przygotowania na: 3 Bit

Na początku przygotujemy masę karpatkową.Ja miałem gotową polecam ją ponieważ jest szybka przygotowaniu. Wlewamy do miski około 450 ml mleka i wsypujemy masę karpatkową . Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie szykujemy osobną miskę i wlewamy do niej śmietanę, wsypujemy łyżeczkę cukru, wcześniej musimy przygotować sobie żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Miksujemy śmietanę i powoli dodajemy żelatynę. Na blachę wykładamy papier albo folie aluminiową i układamy jedną warstwę herbatników, następnie na nią wykładamy masę krówkową i rozsmarowujemy ją najlepiej jakimś nożem do smarowania.Gdy równomiernie rozsmarowaliśmy masę układamy na nią kolejną warstwę herbatników, na nią wykładamy wcześniej przygotowaną masę karpatkową, po rozsmarowaniu jej wykładamy ostatnią warstwę herbatników, i na nią wylewamy ubitą śmietanę z żelatyną. Jeśli chcecie dla lepszego wyglądu ciasta można zetrzeć na tartce czekoladę i oprószyć górę ciasta. Ciasto szybko znika z blachy :) Smacznego i zachęcam do próbowania przepisu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 20.03.2012 10:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak