Sposób przygotowania

Przygotowanie farszu:
Grzyby namaczamy wieczorem do rana. w dalszej kolejności gotujemy w wodzie osolonej. Naastępnie mielimy je. Cebulę kroimy drobniutko i smażmymy na maśle. Potem dodajemy do grzybów. Doprawiamy do smaku, dodajemy bułkę tartą.


Przygotowanie ciasta i gotowanie

Ze 150 g mąki, 50 ml letniej wody, 1 jajko, szczypta soli zagniatamy dobrze ciasto. Rozwałkowywujemy na prostokont, cienki. Dzielimy na kwadraty, takie około 4 cm. I nakaldamy farsz. Na srodku go kłądziemy i sklejamy po tzw. ukosie. Na kniec sklejamy robi i powstają uszka. Gotujemy we wrzoącej, osolonej wodzie. Wrzucamy je pojedyńczo i gotujemy. Króki okres gotowania tak średnio 3-4 minuty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne do barszczu !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Takie domowe są najlepsze. Ja robię je z pieczarkami.
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    niezastąpione do barszczu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !