Sposób przygotowania

GRzyby wymienione, zreszta i inne oprócz maślaków, czy trujących hehehe musimy wyczyścic z brudy, ugliwek it.
Za pomocą noże obicnamy końcóweczki ich trzonu. Obieramy je z ich a'la skóki i kroimy w paski. Suszymy na specjalnej siatce w piekarniku. Temperatura tak około 60-70 stopni. przez okres około godzin 4. Wszytsko zależy od tego w jak grube paaski grzyby pokroimy.

Tutaj przepisie ilośc grzybów jest rzecz jasna niezalezna, suszymy każdą ilość. Świetne później do zup, bigosu itp dań.

Grzybki najlepiej zbierać samemu, ja tak robie, fajna rozywka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Bardzo lubię grzybobrania, więc później mam zapas grzybów na cały rok.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    uwielbiam grzybki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dlatego tzreba ich duzoo zbierac;]
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dlatego tzreba ich duzoo zbierac;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    tam jeszcze mam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    uwielbiam grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !