Sposób przygotowania

Parówki obrać z foli.Po obraniu kroimy w plasterki średniej grubości.Chrupki kukurydziane o smaku orzechowym miksujemy razem z 3 stołowymi stołowymi łyżkami mąki kukurydzianej i mlekiem.Po zmiksowaniu zawartość przekładamy do miseczki. Jajko w osobnej miseczce rozbełtać.Plasterki parówki moczymy w rozbełtanym jajku, następnie w cieście kukurydzianym.Tak przygotowane plasterki smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.Po usmażeniu w celu odsączenia z tłuszczu wykładamy na papierowy ręcznik.Smażoną parówkę w cieście możemy podawać z ziemniakami pure i sałatką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    ciekawe to ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !