Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Brokuł po umyciu dzelimy na różyczki , po czym gotujemy w osolonym wrzątku około 8 minut. Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy do niego stopniowo śmietanę i większą część startego sera. (Pozostawiamy odrobię do posypania wierzchu potrawy). POdgrzewamy sos , cały czas mieszając, aż będzie miał jednolitą konsystencję. Uwaga! NIe dopuszczamy do wrzenia! Do sosu wrzucamy różyczki brokuła. Solimy, jeśli jest taka potrzeba. Mieszamy sos z makaronem. Posypujemy pozostałym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    mniaaam uwielbiam brokuly:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    100 % moje smaczki, moglabym takie danie jeść non stop
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ja również- pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !