Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane kiełkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełki rzodkiewki
kiełki sojowe
majonez tradycyjny do smaku
sóld do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane kiełkami

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i wydłubujemy żółtka do miseczki. Kiełki opłukujemy i kroimy w drobną kostkę,
Krok 1 - Jajka faszerowane kiełkami foto
2
Wszystko wkładamy do miseczki, dodajemy sól, pieprz do smaku i majonezu, około 3 łyżki, tak, aby cała masa była gęsta i ucieramy. Można również dodać ostrej papryki w proszku an tym etapie.
Krok 2 - Jajka faszerowane kiełkami foto
3
Napełniamy farszem jajka, dekorujemy kiełkami i posypujemy ostra papryką w proszku.
Życzę smacznego :)
Krok 3 - Jajka faszerowane kiełkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 22.02.2013 08:06
pyszne
smerfetka79 24.08.2012 23:47
nigdy takich nie jadlam;0
Anna152 21.08.2012 13:51
swietnie wyglądają
agataw1990 10.07.2012 22:06
pyszne i zdrowe
Sylwiagr 12.05.2012 12:57
smaczne jajka
Mati13 04.05.2012 08:52
nigdy kiełek nie jadłem ale ładnie to wygląda
Betka 20.04.2012 19:37
piękne:)
Wiesława1 11.04.2012 07:33
super
misia53 21.03.2012 11:30
bardzo smaczne
Aneta41 20.03.2012 18:48
takich jeszcze nie jadłam
Paweł10 20.03.2012 08:07
Jajka jak malowane :-) bardzo ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak