Sposób przygotowania

Masa bydniowa:Przyrządzamy ją mianowicie w taki sposób: do garnka musimy wlać 2 szklanki mleka. Dodajemy do niego cukier zwykly i waniliowy. I gotujemy. Pozostała jedna szklanka mela służy do rozpuszczenia w niej 2 bydyniów i żóltka. GDy mleko się już będzie gotowało dodajemy rozrobiony w jednej szklance bydyń z żółtkiem i zagotowywujemy. Mase wystudzamy.

Pozostała część:

Przycgotowywujemy blachę. Wykaldamy ją herbatnikami. Herbantiki nastepnie smarujemy masą krówkową. Nastpenie wykladamy kolejną warstwę herbatników, któą smarujemy częścią masy byduniowej. I znowu wykladamy herbatnikami. I tak znowu. Robimy tak by na samym wierzchy pozostała warstwa wyłożona herbatnikami. Odstawiamy do lodówki i robimy w tym czasie polewę czekoladową. Ja użyłam gotowej - kupczej. Swoja oczwyiście tez miłe widziana. POlewamy ciasto już troche wystudzoną polewą. POsypujemy syartyi na tarce orzechami i na nie migdały wykladamy

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    i...bardzo smakowite zapewne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    lubie placki z masa krowkowa wiec napewno wyprubuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    może być bobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    chętnie wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    naprawdę słodkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    słodkeigo takze duzo bym zjadł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !