Sposób przygotowania

Cukier puder, wraz ze śmietaną 30% miksujemy za pomocą miksera na masę- musi byc pulchana. Do takiej masy dodajemy 11 łyżeczek żelatyny. Czekoladę krusyzmy, czy ścieramy na grubych oczkach na tarce. Blachę wykladamy biszkoptami. Do masy dodajemy czeklade, i lekko mieszmay. Wylewamy ją na biszkopty. Galaretkę robimy wg. przepisu , wystudzną- nie moze byc tzw zsiadnięta polewamy masę. NA wierzch wykladamy pomarancze, plasterki. Wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    tej żelatyny to 1 łyżeczka;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze dobry.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    słodkie pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    Zawsze dobry.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !