Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno z galaretk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 11 łyżeczek
śmietana 30% 4 szklanki
cukier puder 1 1/2 szklanki
Biszkopty 1,5 opakowania
galaretka 2 sztuki
czekolada 1/2 tabliczki
pomarańcze 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno z galaretk

Cukier puder, wraz ze śmietaną 30% miksujemy za pomocą miksera na masę- musi byc pulchana. Do takiej masy dodajemy 11 łyżeczek żelatyny. Czekoladę krusyzmy, czy ścieramy na grubych oczkach na tarce. Blachę wykladamy biszkoptami. Do masy dodajemy czeklade, i lekko mieszmay. Wylewamy ją na biszkopty. Galaretkę robimy wg. przepisu , wystudzną- nie moze byc tzw zsiadnięta polewamy masę. NA wierzch wykladamy pomarancze, plasterki. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 13.07.2013 18:35
Zawsze dobry.
Ada-Gaba 03.07.2013 07:13
słodkie pyszności
gusia1000 10.08.2012 19:17
Zawsze dobry.
dianix 27.04.2012 20:28
tej żelatyny to 1 łyżeczka;)
halina17 17.03.2012 19:49
smaczny
1j1o1l1a1 17.03.2012 15:52
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak