Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowanie do chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 60 dkg
boczek wędzony 60 dkg
podgardle wędzone 60 dkg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowanie do chleba

Kroki postępowania

1
Umytą i osuszoną słoninę mielimy maszynką o grubych oczkach
Krok 1 - Smarowanie do chleba foto
2
Tak samo robimy z umytym boczkiem i podgardlem. W tym czasie topimy na wolnym ogniu zmieloną słoninę ok.30-40 min
Krok 2 - Smarowanie do chleba foto
3
Do przetopionej słoniny dodajemy boczek i podgardle i topimy aż skwarki będą rumiane. Odstawiamy i doprawiamy. Co jakiś czas, jak będzie się zsiadać mieszamy. Przechowujemy w lodówce.
Krok 3 - Smarowanie do chleba foto
4
Smacznego
Krok 4 - Smarowanie do chleba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.04.2013 14:24
bartdzo takie lubię zwłaszcza z kromką świeżego chleba i kiszonym ogórkiem
Anna138 31.01.2013 22:16
pyszny
mirosława4 30.10.2012 21:07
takie swojskie jest najlepsze
IKrakowianka 22.05.2012 22:05
super
Wafelek2601 17.03.2012 17:46
pyszne jest takie domowe smarowidło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak