Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka Żydowska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka marynowana 3 kawałki
pieczarki marynowane 15 szt
kukurydza 1 opakowanie
kapusta biała 1/2 szt
CEBULKI MARYNOWANE 1/2 słoiczka
korniszony 4 szt
por 1 szt
sos winegret
majonez 3 łyżki
marchewka 1 szt
groszek konserwowy 1/2 szt
jabłka 1 szt
cebula 1 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka Żydowska

Kapustę białą siekamy drobno ,lekko solimy i dostawiamy . Pieczarki marynowane ,paprykę ,cebulki groszek i kukurydzę odcedzamy . Pieczarki kroimy drobno w kostkę a paprykę w długie cieniutkie paseczki .Marchewkę ścieramy na tarce .Cebule i pora kroimy drobno.Korniszony kroimy drobno w kosteczkę .Jabłko obieramy ścieramy na tarce .Wszystkie składniki mieszamy .Robimy sos winegret łącząc proszek z oliwa i wodą ,mieszamy .Sos i majonez dodajemy do sałatki .Dokładnie mieszamy doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 17.03.2012 15:54
może być i żydowska :)
Cukiereczek13 17.03.2012 12:21
świetnie się prezentuje, tak świeżo :)
Justyna37 17.03.2012 07:39
super
iwa643 17.03.2012 06:25
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak