Sposób przygotowania

Ziemniaki i twaróg zmielić. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć z twarogiem i ziemniakami. Doprawić solą i pieprzem (wg uznania). Z maki, żółtek, wody i odrobiny soli wyrobić ciasto. Następnie cienko je rozwałkować i dużą szklanką wycinać kółka. Na każde nakładać po łyżeczce farszu i sklejać brzegi bardzo dokładnie. Gotować w dużej ilości osolonej wrzącej wody z odrobiną oleju, aż wypłyną na wierzch.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dla mnie...
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    domowe najlepsze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo lubię :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !