Sposób przygotowania

Umytą i osuszoną szynkę natrzeć oliwą ze skórką cytrynową i zmiażdżonym czosnkiem. Posolić ,popieprzyć i odstawić do lodówki na kilka godzin. Mięso posypać pietruszką ,włożyć do rękawa ,podlać niepełną szklanką wody ,rękaw zawiązać i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w 175 stopniach przez ok. dwie godzinki.Mięso pokroić w plasterki i polać zredukowanym sosem wytworzonym podczas pieczenia się szynki.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    coś wspaniałego!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    aromatyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    kusząca
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !