Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna z Duszonym Porem i Pure Ziemniaczanym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z miruny 2 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
oliwa do smażenia
pure:
ziemniaki 1/2 kg
masło 1 łyżka
mleko ciepłe 1/2 szklanki
sól do smaku
DODATKOWO:
por 1 szt
śmietanka 1/4 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna z Duszonym Porem i Pure Ziemniaczanym

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzone ugnieść z mlekiem,masłem i odrobiną soli.Pora pokroić i udusić na maśle.Wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Chwile podgrzewać i zestawić z ognia. Filety lekko posolić i popieprzyć cytrynowym pieprzem. Usmażyć na złoty kolorek z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 13.07.2012 20:35
pięknie podana rybka
jozefinach 21.05.2012 10:19
Nigdy nie jadłam miruny.
motyl 18.03.2012 18:25
super
smakowita 17.03.2012 12:50
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak