Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona wątroba wieprzowa z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1/2 kg.
sól i pieprz
cebula 3 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: smażona wątroba wieprzowa z cebulką

wątrobę umyć i pokroić w paski na patelni rozgrzać olej i kłaść na rozgrzany tłuszcz usmażyć z każdej strony na rumiano posypać pieprzem a po usmażeniu solą,cebulę obrać pokroić na półplasterki i pod koniec smażenia dodać do tłuszczu który został ze smażenia wątroby i udusić ją aby była miękka na koniec osolić do smaku podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 02.05.2012 11:20
BARDZO LUBIĘ A WĄTRÓBKI SĄ ZDROWE
Mariusz10 28.03.2012 18:49
właśnie przed chwilą jadłem, pycha
melonik 22.03.2012 06:17
super
Wacław 18.03.2012 10:24
pyszne danie !
dianix 18.03.2012 10:24
od czasu do czasu robię wątróbkę
MAR3STA 17.03.2012 18:16
pyszna wątróbka
freekate 17.03.2012 06:26
smaczna klasyka, ostatnio jakoś zapomniałam o "niedrobiowej" wątróbce :)
ziutula
ziutula 17.03.2012 01:53
coś dla mnie...
Motorek 17.03.2012 00:15
pycha
IKrakowianka 16.03.2012 22:31
ja też bardzo lubię :)
Wafelek2601 16.03.2012 21:46
bardzo lubię taką wątróbkę z pieczywem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak