Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Oddzielamy żółtka od białek i białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy potem stopniowo cukier . Miksując na niskich obrotach dalej dodajemy 2 łyżki wody i kolejno żółtka oraz porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczeni . Ciasto wylewamy na natłuszczona blachę i pieczemy w 280 C około 35 minut


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    Nie wiem skąd nazwa , może wy znacie to ciasto pod inną nazwą ?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda tak smacznie, że może być i krysia...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    krysia czy nie, ale apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym kawałek.
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo smakowite ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    Krysia do kawki dobra będzie ;)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Bardzo podobne ciacho znam pod nazwą "szarlotka królewska"
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    extra ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !