Sposób przygotowania

W ciepłym mleku z cukrem rozpuścić drożdże i wlać do przesianej maki.Dodać stopione masło ,cukier waniliowy ,jajka i dokładnie wyrobić na jednolite ciasto.Okryć ściereczką i odstawić na pół godziny. Rozwałkować na prostokąt o najdłuższym boku ok. 30 cm . Orzechy rozdrobnić ,wymieszać z cukrami i olejem. Nadzienie rozłożyć równo na całym cieście.Ciasto zrolować i przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Zostawiamy na 10-15 minut i pieczemy ok. 25 minut 1 160 stopniach .Sok z pomarańczy doprowadzić do wrzenia i utrzeć z cukrem pudrem. Upieczone ciasto polać lukrem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    aż nie wierze, żę to drożdżowa :-) wygląda wyśmienicie :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    drożdżowa i do tego z orzechami! jak dla mnie bomba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda niesamowicie, pięknie zwinieta
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 5
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna rolada
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładna
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    jola1508

    przepysznie wygląda!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym się skusuła
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !