Sposób przygotowania

Do miski wlać ciepłe mleko ,dodać drożdże,cukier i dokładnie wymieszać. Wsypać trochę przesianej mąki lekko zamieszać i odstawić na dziesięć minut. Po tym czasie dodać stopione masło,jajka ,żółtka i resztę przesianej mąki .Wyrobić na gładkie ciasto ,okryć ściereczką i ponownie odstawić na ok. 25-30 minut. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać dowolny kształt ciasteczek .Ułożyć je na blaszce z papierem do pieczenia, posmarować stopionym masłem ,posypać cukrem kryształem i nadziać marmoladą. Piec 160 stopniach przez ok. 10-15 minut. Upieczone posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    ale dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    niesamowicie wyglądają, jak ze sklepu :) ma Pani wielkie zdolności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasteczka
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    dziękuje za tak pozytywne komentarze ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wyglądają
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliczniutkie
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    cudne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam domowe ciacha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !