Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

imbirowo-cytrynowe poduszeczki z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuszka z kurczaka 4 sztuki
kucharek do smaku
cytryna 1 sztuka
masło klarowane 4 łyżki
cebula biała 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: imbirowo-cytrynowe poduszeczki z kurczaka

tuszki z kurczaka myjemy, nacieramy kucharkiem i imbirem, układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy sokiem z cytryny, na każdej tuszce kładziemy trochę masła, w naczyniu układamy pokrojone w mniejsze części cebulę białą i czerwoną, pieczemy 30 minut w temperaturze 180*
po 15 minutach pieczenia do wytopionego tłuszczu wlewamy resztę soku z cytryny i takim sosem podlewamy tuszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.05.2012 15:19
pycha
SylwiaMagdaSabin 02.04.2012 12:13
Super
gosia561 23.03.2012 22:40
świetna innowacja
patris22 21.03.2012 09:38
daje rADE
radosna29 17.03.2012 18:50
jurczak z imbirem sper polaczenie
marcinek 17.03.2012 08:44
Muszą być pyszne
marcinek 17.03.2012 08:44
Muszą być pyszne
caralajna 17.03.2012 06:42
super fajne
freekate 17.03.2012 06:28
bardzo lubię połączenie imbiru i cytryny w daniach, musi być dobre :)
treonina 16.03.2012 17:17
to musi byś naprawdę pyszne!
agunesu 16.03.2012 16:41
swietne polaczenie imbiru z cytryna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak