Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kardamonowe misie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 10 dag
jajko 1 szt
masło 125 g
kardamon pół mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Kardamonowe misie

Do misy robota kuchennego wrzucam przesianą mąkę, cukier,kardamon wbijam całe jajko i dodaje masło. Zamiast masła mozna uzyć smalcu lub margaryny ( smalec sprawia, że ciasteczka od razu po upieczenia są naprawdę kruche i w ogóle nie sa twarde, lecz nie każdy go lubi używać). Wszystkie składniki na ciasto miksuję robotem kuchennym. Potem wysypuje na blat i jeszcze chwilę zagniatam. Schładzam w lodówce pół godziny. Ciasto rozwałkowuję i foremką misia wycinam ciasteczka. Ciastka układam na blaszce i piekę ok 15-20 min w 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 19.03.2012 18:11
dziekuje :)
iziona 17.03.2012 07:48
Urocze te misiaczki :)
caralajna 17.03.2012 06:43
urocze :)
halina17 16.03.2012 20:00
fajne ciasteczka
treonina 16.03.2012 17:18
ale śliczne!
agunesu 16.03.2012 16:48
swietny przepis, szkoda ze kardamon taki drogi jest...
anula250 16.03.2012 15:23
Świetnie wyglądają :)
mikrusiak 16.03.2012 14:46
ale fajne misiaki...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak