Sposób przygotowania

Krok 1 / 8

Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę ok. 1 cm. Trochę większych kawałków nie zaszkodzi. W rondelku stopić 1 dag masła, wrzucić jabłka, dodać cukier - jego ilość zależeć będzie od słodyczy jabłek, więc proszę z umiarem, bo zawsze można dosłodzić (czego nie robiłam, ale z takiego założenia wychodzę) i skropić delikatnie sokiem z cytryny. Dusić na małym ogniu, aż jabłka zmiękną, ale pozostaną w całości. Wystudzić.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Fajny przepis ale ja mam pytanie odnoście ciasta filo. Gdzie można go kupić?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wygląda taki deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Z racji tego, że nigdzie nie mogę... po prostu robię. Jest w moich przepisach. Takie domowe z pewnością nie dorównuje temu kupnemu, ale naprawdę jest pyszne to co z niego wychodzi.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    zjadłabym coś takiego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !