Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na lubelskie bociany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 kg
woda 3 szklanki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na lubelskie bociany

Ciasto:
Łączymy mąkę wraz z ciepłą wodą na stolnicy i zagnatamy ciasto. Do ciasta dodajemy 2 łyżeczki soli.Tak powstałe ciasto dzielimy na mniejsze kawałki.Każdą z podzielonych czesci kolejno rozwałkowywujemy . Ciasto zwiniete w rulon z farszem kroimy w niejsze kawałeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 10.09.2012 16:41
znam je
dianix 16.07.2012 18:33
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/212931/lubelskie-bociany-cos-ala-pierozki.html dla zainteresowanych jak wygląda potrawa:)
Dorota37 16.07.2012 13:53
ja też nie wiem co to te bociany
Izabela28 31.05.2012 20:08
za nazwę daję plusika:)
Izabela28 31.05.2012 20:07
ciekawa nazwa tego przepisu:)
iziona 17.03.2012 07:50
Co to sa te bociany to jakieś pierogi
[email protected] 16.03.2012 19:29
pierogowe tak
dianix 16.03.2012 13:19
no w sumie tak:) Pozdrawiam
1j1o1l1a1 16.03.2012 12:39
takie ciasto...pierogowe ?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak