Sposób przygotowania

Do garnka należy wlać sok z porzeczek i dodać do niego cukier, całość podgrzać. Gdy sok się zagotuje dodać truskawki i smażyć je na niewielkim ogniu przez około 30 minut. Dżem przekładać do suchych słoików, szczelnie je zakręcać i pasteryzować w temperaturze około 85 stopni przez 25- 30 minut. Słoiki ustawiać w chłodnym i ciemnym miejscu do góry dnem. Po godzinie słoiki można odwrócić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry przepis ,szkoda że dopiero teraz bo u mnie truskawki się skończyły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Takie zapasy na zimę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepis na czasie, bo zaczyna się sezon na truskawki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !