Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak z orzechami w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak
marchew
cytryna 1/2
seler
orzechy 20 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak z orzechami w galarecie

Rybę oczyścić, wypatroszyć i podzielić na dzwonki oraz natrzeć przyprawą do ryb, odstawić na 1 godz. Obrane warzywa ugotować z jedną łyżką posiekanych orzechów. Do przygotowanego wywaru dać rybę i gotować ją na wolnym ogniu ok. 15 min. Żelatynę zalać małą ilością wody i odstawić aby spęczniała. Ugotowanego szczupaka wyciągnąć z wody, wywar przecedzić przez sitko i dodać żelatynę a jarzyny pokroić w kostkę. Do garnka włożyć rybę , pokrojone jarzyny i pokropić sokiem z cytryny. Wszystko zalać tężejącą galaretką. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.08.2013 07:47
ciekawy pomysł
Marcinkemp 28.12.2012 10:22
Czy zamiast szczupaka można użyć lina?
barbara11561 02.11.2012 11:43
świetna,ale z orzechami jeszcze nie jadłam
Magdalena1110 01.04.2012 11:02
musi być dobry
Łukasz15 28.03.2012 10:02
smaczny
m1monika 25.03.2012 17:53
wyśmienity!!!
Wafelek2601 25.03.2012 12:33
extra
aga130982 22.03.2012 06:20
mniam
Dorota59 20.03.2012 20:03
z orzechami nie jadłam
joanna77 20.03.2012 11:13
mniam
ankaryba 18.03.2012 15:27
ciekawy przepis :-)
mirosława4 17.03.2012 14:33
ciekawe połączenie
Anna138 17.03.2012 11:33
super
IKrakowianka 16.03.2012 22:35
super pomysł
RenataZ-et 16.03.2012 21:55
świetny
Justyna Jussstiii 16.03.2012 11:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak